Pad Thai Soep (vegan en glutenvrij)

Nov 25, 12 • UncategorizedNo Comments

Fantastische heldere Thaise soep! Net zo pittig al je zelf wilt. Zalig als voorgerecht of als warmende soep op kille dagen. 

 

Ingrediënten:
3 el olie (of naar behoefte)
3 knoftenen
stukje verse gember, geraspt
3 bosuitjes in ringetjes
1 Spaanse peper
125 gram tofu in blokjes
1 liter groentebouillon (bio = zonder gluten)
125 gram rijstnoedels
5 el sojasaus Tamari (tarwevrij)
1 el red hot chili pepper saus / Tabasco
rauwe cashewnoten

Bereiding
-Olie verwarmen en de knof. gember, ui en Spaanse peper toevoegen. Even laten sudderen.
-Tofublokjes toevoegen
-Groentebouillon toevoegen en de noodles.
-Sojasaus, tabasco en cashews er door en ongeveer 5 minuten laten pruttelen (tot de rijstnoedels glazig zijn).
-Serveren met stukjes cashew en ringetjes bosui.

N.b.: om zeker te weten dat je soep glutenvrij én vegan is, lees altijd eerst de ingredïentenlijst goed door.
De Bio Tamari van het merk Manna is 100% glutenvrij en vegan net zoals de groentebouillonblokjes van het merk Natur Compagnie (beide biologische winkel).
De groente- en/of tuinkruidenbouillon van Maggi en/of andere reguliere merken bevatten naast allerlei onnodige geur-, kleur- en smaakstoffen wél tarwe en zijn dus NIET glutenvrij! Verder kunnen ze sporen bevatten van melk en eieren en zijn derhalve niet vegan!

Comments are closed.

↓ Contact ↓