Even voorstellen

Mijn naam is Helena Zanting, alias Veganista. Al ruim tien jaar ben ik vegetariër en sinds enkele maanden heb ik de stap genomen om geheel veganistisch te eten. Ik ben gek op koken en eten, zowel thuis als in restaurants. Vooral dat laatste vind ik een groot probleem. In bijna elk restaurant waar ik kom, wordt hetzelfde geserveerd: iets met geitenkaas met of zonder honing of gerechten met mozzarella en tomaat. Een gemiste kans: de gemiddelde vegetariër houdt deze gerechtjes namelijk ondertussen wel voor gezien en de veganist eet het überhaupt niet.

Meerdere malen heb ik de koks gevraagd waarom er niets anders op de kaart stond: ‘Te veel werk’, ‘Ik kan er niet op inkopen’ of “Dan kan ik straks de helft weggooien’, was dan meestal het antwoord. Dat moet anders kunnen, besloot ik. Met de opmerkingen van de restaurateurs in mijn achterhoofd besloot ik met Veganista te starten. Met jarenlange ervaring op het gebied van vegetarisch en veganistisch koken kan ik u adviseren hoe u met zo weinig mogelijk middelen, ingrediënten en tijd een smaakvol gerecht op tafel kunt toveren. Uiteraard geheel afgestemd op uw wensen en eisen ten aanzien van houdbaarheid, tijd en visie restaurant.

 

↓ Contact ↓