Recept van de maand

JUNI

Elke maand kunt u hier een nieuw recept vinden. Eerder geplaatste recepten staan in dit receptenboek.

Pudina – mint-korianderchutney
Al jaren krijg ik bij mijn favoriete Indiase restaurant in Hilversum als snack warme papadums met komijnzaad en daarbij drie sausjes. Eén van die sausjes is een  pittige, groene saus met de naam ‘pudina’. En omdat ik graag alles zelf ook wil maken heb ik gevraagd naar het recept van deze heerlijke, frisse chutney.


Ingrediënten
:
1 flinke bos korianderblaadjes
1 bosje muntblaadjes
2 groene chilipepers, fijngehakt
1 cm gember, geraspt
3 tenen knoflook, geperst
2 el sojayoghurt (of gewone yoghurt)
1 tl suiker
1/2 tl chilipoeder
zout naar smaak
1 tl Chaat Masala (kruidenmengsel, in toko)
citroensap naar smaak (vooral bij soja-variant)

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal ze tot een mooie, gladde saus.
Verrukkelijk bij papadums, naanbrood en rijstgerechten maar ook gewoon op een tortillapannenkoek met verse groenten, avocado en kiemgroente!

↓ Contact ↓