Pudina

Jun 5, 12 • UncategorizedNo Comments

Munt-korianderchutney
Al jaren krijg ik bij mijn favoriete Indiase restaurant in Hilversum warme papadums met komijnzaad als snack en daarbij drie sausjes. Eén van die sausjes is een  pittige, groene saus met de naam ‘pudina’. En omdat ik graag alles zelf  wil maken heb ik gevraagd naar het recept van deze heerlijke, frisse chutney.

 


Ingrediënten
:
1 flinke bos korianderblaadjes
1 bosje muntblaadjes
2 groene chilipepers, fijngehakt
1 cm gember, geraspt
3 tenen knoflook, geperst
2 el sojayoghurt (of gewone yoghurt)
1 tl suiker
1/2 tl chilipoeder
zout naar smaak
1 tl Chaat Masala (kruidenmengsel, in toko)
citroensap naar smaak (vooral bij soja-variant)

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal ze tot een mooie, gladde saus.
Verrukkelijk bij papadums, naanbrood en rijstgerechten maar ook gewoon op een tortillapannenkoek met verse groenten, avocado en kiemgroente!

Comments are closed.

↓ Contact ↓