Uiensoep met bockbier

Jun 5, 12 • UncategorizedNo Comments

Een heerlijke vegetarische of veganistische soep voor elke dag in het jaar! Zowel ‘s zomers als ‘s winters een vullende maaltijdsoep die extra smaakvol is door het bockbier en de Worcestershire sauce.

Ingredienten:
5 eetl olijfolie extra vergine
1 kg uien, in ringen
snuf suiker
tijm
3 blaadjes laurier
3 teentjes knoflook, geperst
flinke scheut vegetarische Worcester Sauce*
21⁄2 dl Hertog Jan bockbier
30 gr tarwebloem
100 gr. veganistische geraspte kaas** (Wilmerburger)  of 100 gr. Roquefort (voor de vegetariër)
zout en versgemalen peper
71⁄2 dl groente- of kruidenbouillon
4 sneetjes stokbrood

Bereiding:
Verwarm de olie in een pan, voeg ui en knoflook toe en fruit ze goudbruin.
Voeg een snuf suiker toe om de uien mooi bruin te laten worden
Voeg de tijm toe en bestrooi het uimengsel met de bloem.
Schenk er al roerend vervolgens beetje voor beetje het bier en de bouillon bij, zodat er een gebonden soep ontstaat.
Doe de laurierblaadjes in de soep.
Breng op smaak met flink wat peper, een beetje zout en de Worcestersauce.
Doe het deksel op de pan en laat de soep minstens 20 min. tegen de kook aan trekken.
Bak intussen de sneetjes stokbrood om en om in wat olie en leg ze op soepborden.
Strooi de raspkaas erover (of verkruimelde Roquefort) en giet er de soep op.
Serveer direct.

*   vegetarische Worcester  Sauce is verkrijgbaar in diverse natuurwinkels.
** veganistische geraspte kaas is o.m. verkrijgbaar via Veggiedeli.

Comments are closed.

↓ Contact ↓